Künefe Peyniri

Künefe Peyniri

Künefe peyniri, Hatay yöresinin en meşhur tatlısı olan künefenin ana malzemesidir. Künefe peyniri tuzsuz,beyaz renkli,ısıtıldığında eriyip uzanan özel bir peynirdir. Künefe peyniri keçi sütünden yapıldığı gibi inek sütünden de yapılabilir. Künefe peyniri adından da anlaşılacağı gibi hataya ait olan künefe tatlısı için kullanılan bir peyniridir.

Künefe peyniri nasıl yapılır?
  • Taze ve çiğ keçi yada inek sütü süzülerek yaklaşık 40 dereceye kadar ısıtılarak maya ilave edilir.
  • 2 saat bekledikten sonra süt katılaşmaya başlar, sonra oluşan telmeler bir bıçak yardımı ile küçük küpler halinde doğranır.
  • Daha sonra kesilen küpler süzme bezin içerine konarak ağzı sıkıca hava almayacak Şekilde bağlanır.Sonra üzerine konan ağırlıklarla yarım saat kadar peynirin suyunu bırakmasını bekleriz.
  • arkasından süzme bezi açılır ve teleme düz bir zemine alınır. sonra tekrar küçük parçalara bölünür.
  • Künefe peyniri, parçaları oda sıcaklığında bir süre bekletilir.
  • Elde ettiğimiz künefe peynirinden küçük bir parça alınır ve kaynar suya atılıp eriyip, erimediği (sünüp-sünmediği) kontrol edilir. bu deneme sonrasında yaptığımız peynir istenilen oranda uzuyorsa elde etmek istediğimiz peynir olmuş demektir. eğer uzamıyor ise künefe peyniri bir süre daha olgunlaşması için yine oda sıcaklığında bekletilir.
  • Künefe peyniri taze olarak tüketilmelidir. Tazeliğini kaybeden künefe peyniri,yapacağımız künefe tatlısına ekşi bir tat verir. İstediğimiz lezzeti vermemesine neden olur.
Künefe peynirinin künefe tatlısında kullanılışı
  • 200 gr tel kadayıf
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 200 gr künefe peyniri
Künefe hamurunun şerbeti
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı

Şerbet malzemeleri bir tencereye konularak kaynatılır. Şerbet kaynarken bir taraftan tel kadayıf doğranır. Teflon tavanın zeminine tereyağ kullanılarak eritilir. Teflon tavanın zemini yağ ile kaplanır. Tel kadayıfın yarısını tavaya serpiştirerek dökeriz. Hazırlamış olduğumuz teflon tavanın içerine konulan kadayıfların üzerine künefe peyniri rendelenerek eşit şekilde dağıtılır. Kalan tel kadayıf tekrar peynirin üstüne yine eşit miktarda dağıtılır. Tereyağının kalan miktarı da üzerine eritilerek dökülür. Daha sonra hazırladığımız künefe ocağa alınarak çift taraflı olarak pişirilir. Pişen künefe tatlımızı servis ederken ister yeşil fıstık isterse dondurma ile süslenerek servis edebiliriz.
Son Güncelleme : 10.12.2018 02:39:25
Künefe Peyniri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Künefe Peyniri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Künefe Peyniri"
Peynirin yapılışından bize ne? Bırakalım da onu ustaları yapsın. Siz asıl şunu söyleyin; Her ineğin sütünden veya her keçinin sütünden yapılan peynir lezzetli olur mu veya bu hayvanlar otla mı, arpayla mı, samanla mı beslenirlerse daha lezzetli olur? onları söyleyin de biz de bilelim.
Hasan . 05.08.2017
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe, Künefe çeşitli peynirlerden ve kadayıftan yapılan, sıcak tüketilen ve Hatay yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Birçok şekilde yapılabilen künefe tuzsuz peynirin iki kat kadayıf arasına koyulup yada sade olarak hafif derecede p...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti; Künefe şerbetini tek başına ele almak eksik olur. Şerbet adını da aldığı Antakya ilimizin meşhur tatlısı olan künefe tatlısıyla beraber konu edilmelidir. Künefe ve Şerbeti; Dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçen künefe...
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori, Künefe Ülkemizde Hatay ilimize özgü çok meşhur olan geleneksel şerbetli tatlılar sınıfında olan tatlımız dır. Künefe sevenlerin kitlesi oldukça fazlalaştığından özel yapım yerleri açılmaya başlanmıştır. Künefe tatlımızın diğer tatl...
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi, Sizler için vazgeçilmez olan fırında künefe tarifimizi hazırladık. Her şey sizler için sevgili okurlarımız. Lezzetli bir künefeyi ancak yeni pişmiş sımsıcak yemenin tadı bir başka olur. Söz konusu olan fırında künefe tatlısı ka...
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe, Peynirli künefe, Ülkemizin güneyinde bulunan Hatay ilimize ait, yöresel bir tatlıdır, aynı zamanda Mersin, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerimizde de farklı çeşitlerde yapılır. Peynirli künefenin kendine özel bir pey...
Künefe Tatlısı
Künefe Tatlısı
Künefe tatlısı: Künefe Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Künefenin anavatanı Antakya dır. Künefe dedin mi akla gelen ilk yer Hatay olarak bilinir. Kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Künefe yağlı tuzsuz peynirle yapılır. Peyn...
Künefe
Künefe
Künefe, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan çok lezzetli tatlı tarifleri arasındadır. Ülkemizde en fazla Hatay mutfağında yapılan künefe her yerde bilinir. Tadına doyum olmayan bu tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz, püf noktalarına dikkat etmelisiniz...
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe nasıl yapılır, künefe dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçmiştir. Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Künefenin ana malzemesi kadayıf ve peynirdir. Peynir seçimi künefe yapımının en önemli püf noktasıdır. Künefede kullanılacak p...
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe, her ne kadar Hatay yöresine ait şerbetli bir tatlı olsa de tüm yörelerde sıklıkla tercih edilir. Yapımı biraz el oyalasa da çok lezzetlidir. Künefe yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Künefede kullanılacak pey...
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe, Doğu Akdeniz Bölgesi'ne ait bir tatlı çeşidi olan künefe en çok da Hatay mutfaklarında yapılır. Herkesin severek yediği ve sıcak olarak tüketilen künefe bir çok çeşitte yapılabilen bir tatlıdır. Harika bir lezzeti olan künefe tatlısı...
Evde Künefe Yapımı
Evde Künefe Yapımı
Evde künefe yapımı, çoğumuz bu yöresel tatlıyı hep dışarıda yeriz. Evde künefe yapmak hiç aklımıza gelmez. Belki de dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olmayacağını düşündüğümüz içindir. Ancak hiç düşünmeden işe girişebilirsiniz, evde de aynı lezzet...
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli künefe tarifi, yapmak isteyenler püf noktalarına dikkat etmeleri gerekiyor. İrmikli künefe tatlısı Osmanlı mutfağının günümüze kadar gelmiş olan güzel bir tatlıdır. İrmikli künefe tatlısı özellikle Hatay şehrimizde oldukça güzel bir yöntemle ...

 

Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Peynirli Künefe
Künefe Tatlısı
Künefe
Künefe Nasıl Yapılır
Cevizli Künefe
Kaymaklı Künefe
Evde Künefe Yapımı
İrmikli Künefe Tarifi
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019