Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe, Doğu Akdeniz Bölgesi'ne ait bir tatlı çeşidi olan künefe en çok da Hatay mutfaklarında yapılır. Herkesin severek yediği ve sıcak olarak tüketilen künefe birçok çeşitte yapılabilen bir tatlıdır. Harika bir lezzeti olan künefe tatlısı yapılırken herkesin bilindiği gibi çeşitli peynir türleri kullanılır. Ancak künefe tatlısını peynirli olarak tercih etmeyenler künefeyi hiç kaymaklı olarak denediniz mi? Denediğinizde lezzetine hayran kalacaksınız. Sizlerle paylaşacağım kaymaklı künefe tarifinin üzerine ceviz, fındık, Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serperek servis ettiğinizde hem görüntü hem de lezzet açısından şahane oluyor. Künefeyi bilindik lezzetinin dışında bir de kaymaklı olarak deneyin.

Kaymaklı künefe malzemeleri

  • 1 kilogram tel kadayıf
  • 400 gram tereyağı
  • 500 gram Kaymak
  • 300 gram ceviz içi ya da çekilmiş Antep fıstığı

Şerbeti için

  • 500 ml su
  • 1 kilogram toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu ya da limon tuzu

Kaymaklı künefe nasıl yapılır?


Öncelikle kaymaklı künefenin şerbetini hazırlamak için derin bir tencerenin içerisine 1 kilogram toz şeker ve üç buçuk su bardağı suyu ilave ederek kaynatın. Künefenin şerbeti koyulaşmaya başlayınca içerisine birkaç damla limon suyu ya da limon tuzunu da ilave edip yaklaşık olarak 2 dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve şerbetçi ılımaya bırakın. Tatlının şerbeti ılırken küçük bir tava alıp içerisine tereyağını ilave edip ocağın altını yakın ve tereyağını tavada erittikten sonra ılımaya bırakın. Daha sonra ocakta rahat olacak pişirebileceğiniz bir tepsinin içerisine kadayıfları tel tel ayırın ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Kadayıfların her yerinin eşit derecede yağlanması için kadayıfları elinizle ovuşturarak tereyağını güzelce yedirin. Ardından ocağın altını kısık derecede yakın ve tepsiyi ocağın üzerine koyarak altı kızarana kadar pişirdikten sonra dikkatli bir şekilde kadayıfın diğer tarafına çevirip aynı şekilde pişirin. Daha sonra pişirdiğiniz kadayıfın üzerine soğumadan ılıttığınız şerbeti gezdirerek dökün ve üzerini kaymak ile süsleyip Antep fıstığı ya da ceviz içi sertlikten sonra kaymaklı künefenizi dilimleyerek servis yapın. Hazırladığınız kaymaklı künefeyi servis ederken yanında bir su bardağı su ile sunmayı ihmal etmeyin. Su tatlıda bulunan büyük miktardaki şekerin yakımını azaltır ve tatlının verebileceği rahatsızlıkları giderir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:58:34
Kaymaklı Künefe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kaymaklı Künefe Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kaymaklı Künefe"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Künefe Peyniri
Künefe Peyniri
Künefe peyniri, Hatay yöresinin en meşhur tatlısı olan künefenin ana malzemesidir. Künefe peyniri tuzsuz, beyaz renkli, ısıtıldığında eriyip uzanan özel bir peynirdir. Künefe peyniri keçi sütünden yapıldığı gibi inek sütünden de yapılabilir. Künefe p...
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe, Künefe çeşitli peynirlerden ve kadayıftan yapılan, sıcak tüketilen ve Hatay yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Birçok şekilde yapılabilen künefe tuzsuz peynirin iki kat kadayıf arasına koyulup ya da sade olarak hafif derecede ...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti; Künefe şerbetini tek başına ele almak eksik olur. Şerbet adını da aldığı Antakya ilimizin meşhur tatlısı olan künefe tatlısıyla beraber konu edilmelidir.Künefe ve Şerbeti; Dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçen künefe,...
Künefe Kaç Kalori?
Künefe Kaç Kalori?
Künefe Kaç Kalori, Künefe Ülkemizde Hatay ilimize özgü çok meşhur olan geleneksel şerbetli tatlılar sınıfında olan tatlımızdır. Künefe sevenlerin kitlesi oldukça fazlalaştığından özel yapım yerleri açılmaya başlanmıştır. Künefe tatlımızın diğer tatlı...
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi, Sizler için vazgeçilmez olan fırında künefe tarifimizi hazırladık. Her şey sizler için sevgili okurlarımız. Lezzetli bir künefeyi ancak yeni pişmiş sımsıcak yemenin tadı bir başka olur. Söz konusu olan fırında künefe tatlısı ka...
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe, Peynirli künefe, Ülkemizin güneyinde bulunan Hatay ilimize ait, yöresel bir tatlıdır, aynı zamanda Mersin, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerimizde de farklı çeşitlerde yapılır. Peynirli künefenin kendine özel bir pey...
Künefe Tatlısı
Künefe Tatlısı
Künefe tatlısı: Künefe Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Künefenin anavatanı Antakya'dır. Künefe dedin mi akla gelen ilk yer Hatay olarak bilinir. Kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Künefe yağlı tuzsuz peynirle yapılır. Peyniri...
Künefe
Künefe
Künefe, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan çok lezzetli tatlı tarifleri arasındadır. Ülkemizde en fazla Hatay mutfağında yapılan künefe her yerde bilinir. Tadına doyum olmayan bu tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz, püf noktalarına dikkat etmelisiniz...
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe nasıl yapılır, künefe dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçmiştir. Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Künefenin ana malzemesi kadayıf ve peynirdir. Peynir seçimi künefe yapımının en önemli püf noktasıdır. Künefede kullanılacak p...
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe, her ne kadar Hatay yöresine ait şerbetli bir tatlı olsa de tüm yörelerde sıklıkla tercih edilir. Yapımı biraz el oyalasa da çok lezzetlidir. Künefe yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Künefede kullanılacak pey...
Evde Künefe Yapımı
Evde Künefe Yapımı
Evde künefe yapımı, çoğumuz bu yöresel tatlıyı hep dışarıda yeriz. Evde künefe yapmak hiç aklımıza gelmez. Belki de dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olmayacağını düşündüğümüz içindir. Ancak hiç düşünmeden işe girişebilirsiniz, evde de aynı lezzet...
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli künefe tarifi, yapmak isteyenler püf noktalarına dikkat etmeleri gerekiyor. İrmikli künefe tatlısı Osmanlı mutfağının günümüze kadar gelmiş olan güzel bir tatlıdır. İrmikli künefe tatlısı özellikle Hatay şehrimizde oldukça güzel bir yöntemle ...

 

Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori?
Fırında Künefe Tarifi
Peynirli Künefe
Künefe Tatlısı
Künefe
Künefe Nasıl Yapılır
Cevizli Künefe
Kaymaklı Künefe
Evde Künefe Yapımı
İrmikli Künefe Tarifi
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori?
Fırında Künefe Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024