İrmikli Künefe Tarifi

İrmikli Künefe Tarifi

İrmikli künefe tarifi, yapmak isteyenler püf noktalarına dikkat etmeleri gerekiyor. İrmikli künefe tatlısı Osmanlı mutfağının günümüze kadar gelmiş olan güzel bir tatlıdır. İrmikli künefe tatlısı özellikle Hatay şehrimizde oldukça güzel bir yöntemle yapılmaktadır. Bu tatlıyı evinizde kolayca yapabilirsiniz. Özel günlerinizde ya da özel misafirlerinize irmikli künefe tatlısını yapabilirsiniz. Künefe tatlısında kullanacağınız peynirin tuzsuz ve taze peynir olması gerekir. Tatlınızı yağlamak için, hurma yağını, tereyağını kullanabilirsiniz. Ama tereyağının ateşte kaynatılıp posası alınmış olması gerekiyor. Tatlının kendi rengine yardımcı olması için, özel künefe boyası kullanmak gerekiyor ve şerbetinin kullanılması gerekiyor. Lezzetli olması için de beyaz renkte portakal çiçeği suyunu kullanabilirsiniz. Çatalınızı tatlınıza batırdığınız da peynirin uzamasını isterseniz, özellikle mozarella peyniri kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Tatlınızın piştikten sonra dağılmamasını istiyorsanız kadayıfı çok küçük parçalara ayırmalısınız. Peynirin yanmaması için de kadayıf ve peyniri tepsiye 1 cm kalınlığında dizmelisiniz. Malzemeleri çok ince şekilde yaymalısınız ki, kısık ateşte güzel pişsin. Tatlınızı mutlaka ocakta pişirmelisiniz. Fırında pişirirseniz dağılacaktır. Sıcak tatlınıza soğuk şerbet dökün. İyice dinlendirip ılık olarak servis edin. Bu püf noktalara dikkat ederseniz tarifiniz çok güzel olacaktır.

İrmikli künefe tarifinin malzemeleri
  • 650-700 gram kadar tel kadayıf
  • 250 gram kadar tereyağı
  • 200 gram kadar ceviz
İrmikli künefe tarifinin muhallebisi için
  • 7 kaşık kadar irmik
  • 750 gram kadar süt
  • 3 çorba kaşığı kadar şeker
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
İrmikli künefe tarifinin hazırlanışı

İlk önce kadayıflarımızı derince bir kaba koyalım ve erittiğimiz tereyağı ile kadayıfların her tarafını bulayacak şekilde didikleyelim. Ama kadayıfları çok fazla küçültmüyoruz. Sadece aralarına girecek şekilde küçültüyoruz. Sonra borcamımıza kadayıfı ince bir kat olarak seriyoruz. Bu arada irmik muhallebimizi hazırlayalım. Aynı zamanda ayrı bir yerde de şerbetimizi hazırlayalım. Sonra borcamımıza ince bir kat olarak serdiğimiz kadayıfımızı ellerimizle üzerine bastıralım ve sonra üzerine irmik muhallebisini koyalım ve güzelce sürelim. Üzerine bol ceviz dökelim ve kadayıfın kalan diğer kısmını da üzerine koyalım ve kapatalım. 200 derecede 40-45 dakika kadar ve nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Pişen kadayıfımıza ılık olan şerbetimizi dökelim ve üzerine isteğe göre kaymak ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Son Güncelleme : 29.04.2021 11:01:27
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. ayşe ekercan - 29.04.2021 11:01:27
İrmikli Künefe Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

İrmikli Künefe Tarifi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "İrmikli Künefe Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Künefe Peyniri
Künefe Peyniri
Künefe peyniri, Hatay yöresinin en meşhur tatlısı olan künefenin ana malzemesidir. Künefe peyniri tuzsuz,beyaz renkli,ısıtıldığında eriyip uzanan özel bir peynirdir. Künefe peyniri keçi sütünden yapıldığı gibi inek sütünden de yapılabilir. Künefe pey...
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe, Künefe çeşitli peynirlerden ve kadayıftan yapılan, sıcak tüketilen ve Hatay yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Birçok şekilde yapılabilen künefe tuzsuz peynirin iki kat kadayıf arasına koyulup yada sade olarak hafif derecede p...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti; Künefe şerbetini tek başına ele almak eksik olur. Şerbet adını da aldığı Antakya ilimizin meşhur tatlısı olan künefe tatlısıyla beraber konu edilmelidir. Künefe ve Şerbeti; Dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçen künefe...
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori, Künefe Ülkemizde Hatay ilimize özgü çok meşhur olan geleneksel şerbetli tatlılar sınıfında olan tatlımız dır. Künefe sevenlerin kitlesi oldukça fazlalaştığından özel yapım yerleri açılmaya başlanmıştır. Künefe tatlımızın diğer tatl...
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi, Sizler için vazgeçilmez olan fırında künefe tarifimizi hazırladık. Her şey sizler için sevgili okurlarımız. Lezzetli bir künefeyi ancak yeni pişmiş sımsıcak yemenin tadı bir başka olur. Söz konusu olan fırında künefe tatlısı ka...
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe, Peynirli künefe, Ülkemizin güneyinde bulunan Hatay ilimize ait, yöresel bir tatlıdır, aynı zamanda Mersin, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerimizde de farklı çeşitlerde yapılır. Peynirli künefenin kendine özel bir pey...
Künefe Tatlısı
Künefe Tatlısı
Künefe tatlısı: Künefe Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Künefenin anavatanı Antakya dır. Künefe dedin mi akla gelen ilk yer Hatay olarak bilinir. Kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Künefe yağlı tuzsuz peynirle yapılır. Peyn...
Künefe
Künefe
Künefe, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan çok lezzetli tatlı tarifleri arasındadır. Ülkemizde en fazla Hatay mutfağında yapılan künefe her yerde bilinir. Tadına doyum olmayan bu tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz, püf noktalarına dikkat etmelisiniz...
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe nasıl yapılır, künefe dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçmiştir. Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Künefenin ana malzemesi kadayıf ve peynirdir. Peynir seçimi künefe yapımının en önemli püf noktasıdır. Künefede kullanılacak p...
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe, her ne kadar Hatay yöresine ait şerbetli bir tatlı olsa de tüm yörelerde sıklıkla tercih edilir. Yapımı biraz el oyalasa da çok lezzetlidir. Künefe yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Künefede kullanılacak pey...
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe, Doğu Akdeniz Bölgesi'ne ait bir tatlı çeşidi olan künefe en çok da Hatay mutfaklarında yapılır. Herkesin severek yediği ve sıcak olarak tüketilen künefe bir çok çeşitte yapılabilen bir tatlıdır. Harika bir lezzeti olan künefe tatlısı...
Evde Künefe Yapımı
Evde Künefe Yapımı
Evde künefe yapımı, çoğumuz bu yöresel tatlıyı hep dışarıda yeriz. Evde künefe yapmak hiç aklımıza gelmez. Belki de dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olmayacağını düşündüğümüz içindir. Ancak hiç düşünmeden işe girişebilirsiniz, evde de aynı lezzet...

 

Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Peynirli Künefe
Künefe Tatlısı
Künefe
Künefe Nasıl Yapılır
Cevizli Künefe
Kaymaklı Künefe
Evde Künefe Yapımı
İrmikli Künefe Tarifi
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021