Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Künefe Tarifi

Fırında Künefe Tarifi

Fırında Künefe Tarifi, Sizler için vazgeçilmez olan fırında künefe tarifimizi hazırladık. Her şey sizler için sevgili okurlarımız. Lezzetli bir künefeyi ancak yeni pişmiş sımsıcak yemenin tadı bir başka olur. Söz konusu olan fırında künefe tatlısı kadayıflı ve kendine özgü olan peyniri ile hazırlanan Doğu Akdeniz bölgemize ait bir tatlı çeşididir. En meşhur olarak yapan ilimiz Hatay ilidir. Hatay'da yapılan fırında künefe yapılırken özellikle Hatay peyniri kullanılır. Künefe tatlısı sıcak servise sunulur. Kadayıf iki katlı olduğu gibi bölünerek arasına tuzsuz bir peynir koyulur. Künefe tatlısının üzerine dökülecek şerbeti kesinlikle koyu kıvamlı olmalıdır. Dolayısıyla, şerbetini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Mesela az şerbetli seviyorsanız, az koyulabilir. Üzerine süsleme amaçlı Antep fıstığı, ceviz ya da fındık ile süsleyebilirsiniz. Aslında en sık kullanımı ise fıstıktır. Künefe kalori değeri bakımından oldukça yüksektir. Bu sebeple diyet yapanlar için ve şeker hastaları için mümkün olduğu kadar az şekerli tüketmeleri önerilir. Hem sevdiklerinize hem dostlarınıza sunacağız bu künefe tatlısı ile buluşmaları unutulmaz olacak. Fırında künefe tatlımızı üzerine Maraş dondurması ile harika künefe tatlısı yiyebilirsiniz. Dondurma kendi çapında gayet güzel olduğu için, bu ikiliyi oldukça seveceksiniz. Ayrıca her diyet listesinde künefe yiyerek size bir şey kaybettirmez.

Fırında Künefe Tarifi malzemeleri

  • 300 gr tel kadayıf
  • 200 gr tuzsuz peynir
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Fırında Künefe Nasıl Yapılır?


Öncelikle tarifimize başlarken şerbetini hazırlayalım. Ardından soğumaya bırakalım ki, künefe tatlımız pişince şerbeti soğuk olsun ve sıcak künefe tatlımızın üzerine dökelim. Bundan sonraki işlem buzdolabından tereyağını alıp, bir kap içerisinde dışarıda bekletelim. Dolayısıyla, yumuşamasını sağlamak için yapalım. Limon hariç olarak şerbetin malzemelerini bir tencere alalım. Sonra ateşin üzerinde güzelce kaynatalım. Kaynamaya başladıktan on dakika sonra bir taşım daha kaynatmak gerekir. Bu işlemden sonra limonu bir iki damla kadar sıkıp, ocağımızı altını kapatalım. Ardından şerbetimizi soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğuduktan sonra fırında künefe tatlımıza başlayabiliriz. İlk önce kadayıfı geniş bir kabımız ve tepsimiz içerisine alıp, ufak ufak parçalara ayıralım. İsteğinize göre bir bıçakla da yapabilirsiniz. Bu parçalama işlemi bittikten sonra yumuşattığımız tereyağını kadayıfa ekleyip, güzelce karıştıralım. Bu aşamadan sonra tepsimizi yağlayarak kadayıfın yarısını tepsiye iyice bastırıp, yerleştirelim. Sonra üzerine rendelediğimiz veya doğradığımız peyniri serperek yeniden bastıralım. En üstüne de yine kalan kadayıfımızı ilave edelim. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımızda kızarana kadar pişirelim. Pişen kadayıfımızın üzerine de şerbetini dökelim. Sakın soğumasını beklemeyin. Sıcak bir şekilde servise hazır hale getirelim.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 15:48:29
Fırında Künefe Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Künefe Tarifi Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Künefe Tarifi"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Künefe Peyniri
Künefe Peyniri
Künefe peyniri, Hatay yöresinin en meşhur tatlısı olan künefenin ana malzemesidir. Künefe peyniri tuzsuz, beyaz renkli, ısıtıldığında eriyip uzanan özel bir peynirdir. Künefe peyniri keçi sütünden yapıldığı gibi inek sütünden de yapılabilir. Künefe p...
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe
Dondurulmuş Künefe, Künefe çeşitli peynirlerden ve kadayıftan yapılan, sıcak tüketilen ve Hatay yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Birçok şekilde yapılabilen künefe tuzsuz peynirin iki kat kadayıf arasına koyulup ya da sade olarak hafif derecede ...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti; Künefe şerbetini tek başına ele almak eksik olur. Şerbet adını da aldığı Antakya ilimizin meşhur tatlısı olan künefe tatlısıyla beraber konu edilmelidir.Künefe ve Şerbeti; Dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçen künefe,...
Künefe Kaç Kalori?
Künefe Kaç Kalori?
Künefe Kaç Kalori, Künefe Ülkemizde Hatay ilimize özgü çok meşhur olan geleneksel şerbetli tatlılar sınıfında olan tatlımızdır. Künefe sevenlerin kitlesi oldukça fazlalaştığından özel yapım yerleri açılmaya başlanmıştır. Künefe tatlımızın diğer tatlı...
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe, Peynirli künefe, Ülkemizin güneyinde bulunan Hatay ilimize ait, yöresel bir tatlıdır, aynı zamanda Mersin, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerimizde de farklı çeşitlerde yapılır. Peynirli künefenin kendine özel bir pey...
Künefe Tatlısı
Künefe Tatlısı
Künefe tatlısı: Künefe Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Künefenin anavatanı Antakya'dır. Künefe dedin mi akla gelen ilk yer Hatay olarak bilinir. Kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Künefe yağlı tuzsuz peynirle yapılır. Peyniri...
Künefe
Künefe
Künefe, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan çok lezzetli tatlı tarifleri arasındadır. Ülkemizde en fazla Hatay mutfağında yapılan künefe her yerde bilinir. Tadına doyum olmayan bu tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz, püf noktalarına dikkat etmelisiniz...
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe nasıl yapılır, künefe dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçmiştir. Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Künefenin ana malzemesi kadayıf ve peynirdir. Peynir seçimi künefe yapımının en önemli püf noktasıdır. Künefede kullanılacak p...
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe, her ne kadar Hatay yöresine ait şerbetli bir tatlı olsa de tüm yörelerde sıklıkla tercih edilir. Yapımı biraz el oyalasa da çok lezzetlidir. Künefe yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Künefede kullanılacak pey...
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe, Doğu Akdeniz Bölgesi'ne ait bir tatlı çeşidi olan künefe en çok da Hatay mutfaklarında yapılır. Herkesin severek yediği ve sıcak olarak tüketilen künefe birçok çeşitte yapılabilen bir tatlıdır. Harika bir lezzeti olan künefe tatlısı ...
Evde Künefe Yapımı
Evde Künefe Yapımı
Evde künefe yapımı, çoğumuz bu yöresel tatlıyı hep dışarıda yeriz. Evde künefe yapmak hiç aklımıza gelmez. Belki de dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olmayacağını düşündüğümüz içindir. Ancak hiç düşünmeden işe girişebilirsiniz, evde de aynı lezzet...
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli künefe tarifi, yapmak isteyenler püf noktalarına dikkat etmeleri gerekiyor. İrmikli künefe tatlısı Osmanlı mutfağının günümüze kadar gelmiş olan güzel bir tatlıdır. İrmikli künefe tatlısı özellikle Hatay şehrimizde oldukça güzel bir yöntemle ...

 

Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori?
Fırında Künefe Tarifi
Peynirli Künefe
Künefe Tatlısı
Künefe
Künefe Nasıl Yapılır
Cevizli Künefe
Kaymaklı Künefe
Evde Künefe Yapımı
İrmikli Künefe Tarifi
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori?
Fırında Künefe Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024