Dondurulmuş Künefe

Dondurulmuş Künefe

Dondurulmuş Künefe, Künefe çeşitli peynirlerden ve kadayıftan yapılan, sıcak tüketilen ve Hatay yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Birçok şekilde yapılabilen künefe tuzsuz peynirin iki kat kadayıf arasına koyulup yada sade olarak hafif derecede pişirildikten sonra üzerine şerbet dökülerek yapılan harika bir lezzettir. Herkesin oldukça beğenerek yiyebileceği ve konuklarınıza ikram edebileceğiniz künefe tatlısı hazır dondurulmuş haliyle de bulunabilir. Ani bir misafiriniz geldiğinde ya da canınız tatlı istediğinde kolaylıkla bulabileceğiniz dondurulmuş künefe, gıdanın besin değerinin, kokusunun, tadının ve kalitesinin hiçbir şekilde kaybedilmeden korunduğu gıda saklama yöntemidir. Dondurma neticesinde gıdanın içerdiği su buz kristallerine dönüşür, gıdanın bozulmasına neden olan mikroorganizmalar yok olur ve künefe doğal bir şekilde korunur.

Dondurulmuş künefe hiçbir katkı maddesi içermez ve uygun olan ortamlarda uzun zaman diliminde saklanması mümkün olduğu için canınız istediğinde hemen çıkarıp kolayca hazırlayabilirsiniz. Pratik künefe yapmak isteyenler sizler için dondurulmuş künefe tatlısının yapılışını paylaştım. Oldukça pratik bu tarif sayesinde hem zamandan kazanacak hem de lezzetin tadına varacaksınız. Hazır dondurulmuş künefeleri birçok marketten temin edebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 paket dondurulmuş künefe
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi, çekilmiş antep fıstığı, ceviz içi yada kaymak
Şerbeti için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon suyu ya da limon tuzu
Dondurulmuş künefe tarifinin yapılışı:

Öncelikle küçük bir tencerenin içerisine 1 su bardağı su ve toz şekeri ilave ederek koyulaşıncaya kadar kaynatın. Şerbet koyulaşınca içerisinde birkaç damla limon suyu ya da limon tuzunu da ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp şerbeti ılımaya bırakın. Daha sonra dondurulmuş künefenin alabileceği büyüklükte bir tavayı tereyağı ile yağlayın ve paketin içerisinde yer alan dondurulmuş künefenin dağılmadan tersini çevirip tavanın içerisine alıp ocağın altını yakın ve künefenin alt kısmı kızarana kadar ara sıra tavanın kenarından tereyağı parçaları ekleyerek pişirin. Künefenin alt kısmını iyice kızarttıktan sonra künefeyi tavadan oldukça dikkatli bir şekilde geniş bir tabağa alın ve tavayı tekrar tereyağı ile yağladıktan sonra künefenin kızarmamış tarafını yeniden tavaya alarak iyice pişirdikten sonra künefeyi geniş bir tabağa alın ve künefe sıcakken ılıyan şerbeti künefenin üzerine gezdirin. Tatlınız şerbetini çektikten sonra üzerine çekilmiş antep fıstığı ile ya da dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 06.12.2018 17:39:29
Dondurulmuş Künefe ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Dondurulmuş Künefe Yorumları

şifre Kırmızı sayı

2 Yorum Yapılmış "Dondurulmuş Künefe"
Pardon ben kremayı ne zaman koyucağımı anlamadım üstelik içinde pul biber olması gerekiyor kekikle beraber???
Zaro Bey . 06.12.2016
CEVAP YAZ
Tencereye 1 bardK su koydum 1 bardakda şeker kaynattim kunefeyi attım içine ustundekiler dağıldı kaşarı otaya çıktı kaşarı ısırarak yiyiom
Emirhan . 23.11.2016
CEVAP YAZ
Künefe Peyniri
Künefe Peyniri
Künefe peyniri, Hatay yöresinin en meşhur tatlısı olan künefenin ana malzemesidir. Künefe peyniri tuzsuz,beyaz renkli,ısıtıldığında eriyip uzanan özel bir peynirdir. Künefe peyniri keçi sütünden yapıldığı gibi inek sütünden de yapılabilir. Künefe pey...
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti
Künefe Şerbeti; Künefe şerbetini tek başına ele almak eksik olur. Şerbet adını da aldığı Antakya ilimizin meşhur tatlısı olan künefe tatlısıyla beraber konu edilmelidir. Künefe ve Şerbeti; Dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçen künefe...
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori
Künefe Kaç Kalori, Künefe Ülkemizde Hatay ilimize özgü çok meşhur olan geleneksel şerbetli tatlılar sınıfında olan tatlımız dır. Künefe sevenlerin kitlesi oldukça fazlalaştığından özel yapım yerleri açılmaya başlanmıştır. Künefe tatlımızın diğer tatl...
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi
Fırında Künefe Tarifi, Sizler için vazgeçilmez olan fırında künefe tarifimizi hazırladık. Her şey sizler için sevgili okurlarımız. Lezzetli bir künefeyi ancak yeni pişmiş sımsıcak yemenin tadı bir başka olur. Söz konusu olan fırında künefe tatlısı ka...
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe
Peynirli Künefe, Peynirli künefe, Ülkemizin güneyinde bulunan Hatay ilimize ait, yöresel bir tatlıdır, aynı zamanda Mersin, Adana, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerimizde de farklı çeşitlerde yapılır. Peynirli künefenin kendine özel bir pey...
Künefe Tatlısı
Künefe Tatlısı
Künefe tatlısı: Künefe Doğu Akdeniz yöresine ait bir tatlı çeşididir. Künefenin anavatanı Antakya dır. Künefe dedin mi akla gelen ilk yer Hatay olarak bilinir. Kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Künefe yağlı tuzsuz peynirle yapılır. Peyn...
Künefe
Künefe
Künefe, Osmanlılardan günümüze kadar ulaşan çok lezzetli tatlı tarifleri arasındadır. Ülkemizde en fazla Hatay mutfağında yapılan künefe her yerde bilinir. Tadına doyum olmayan bu tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz, püf noktalarına dikkat etmelisiniz...
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe Nasıl Yapılır
Künefe nasıl yapılır, künefe dünyada peynirle yapılan ilk tatlı olarak tarihe geçmiştir. Antakya yöresine ait bir tatlıdır. Künefenin ana malzemesi kadayıf ve peynirdir. Peynir seçimi künefe yapımının en önemli püf noktasıdır. Künefede kullanılacak p...
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe
Cevizli Künefe, her ne kadar Hatay yöresine ait şerbetli bir tatlı olsa de tüm yörelerde sıklıkla tercih edilir. Yapımı biraz el oyalasa da çok lezzetlidir. Künefe yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Künefede kullanılacak pey...
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe
Kaymaklı Künefe, Doğu Akdeniz Bölgesi'ne ait bir tatlı çeşidi olan künefe en çok da Hatay mutfaklarında yapılır. Herkesin severek yediği ve sıcak olarak tüketilen künefe bir çok çeşitte yapılabilen bir tatlıdır. Harika bir lezzeti olan künefe tatlısı...
Evde Künefe Yapımı
Evde Künefe Yapımı
Evde künefe yapımı, çoğumuz bu yöresel tatlıyı hep dışarıda yeriz. Evde künefe yapmak hiç aklımıza gelmez. Belki de dışarıda yediklerimiz kadar lezzetli olmayacağını düşündüğümüz içindir. Ancak hiç düşünmeden işe girişebilirsiniz, evde de aynı lezzet...
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli Künefe Tarifi
İrmikli künefe tarifi, yapmak isteyenler püf noktalarına dikkat etmeleri gerekiyor. İrmikli künefe tatlısı Osmanlı mutfağının günümüze kadar gelmiş olan güzel bir tatlıdır. İrmikli künefe tatlısı özellikle Hatay şehrimizde oldukça güzel bir yöntemle ...

 

Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Peynirli Künefe
Künefe Tatlısı
Künefe
Künefe Nasıl Yapılır
Cevizli Künefe
Kaymaklı Künefe
Evde Künefe Yapımı
İrmikli Künefe Tarifi
Popüler İçerik
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Künefe Peyniri
Dondurulmuş Künefe
Künefe Şerbeti
Künefe Kaç Kalori
Fırında Künefe Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019